Twee jaar lang is ernaartoe gewerkt, afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, de concourswedstrijd voor Slagwerkensembles in Etten-Leur. En het resultaat mag er wezen: 91,75 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury en promotie naar de eerste divisie. Een geweldige opsteker voor alle muzikanten en hun debuterende dirigent Tim Verstegen en een dikke proficiat is dan ook zeker op zijn plaats!

Hieronder een verslag van één van de succesvolle slagwerkers John Relouw:

Afgelopen zondag zijn we met het slagwerkensemble van harmonie St. Joseph Grubbenvorst op concours geweest in Etten-Leur. Ter voorbereiding hierop hebben we vele extra repetities gehad en hebben meerdere gastdirigenten repetities gegeven om ons nog beter voor de dag te laten komen.
Op zaterdagavond 31 oktober hebben we een open generale repetitie gegeven om de focus op scherp te zetten voor ‘s zondags. Hierna natuurlijk allemaal vroeg het bed in om in topvorm te kunnen presteren op de grote dag..

Zondagmorgen stonden we om 10 uur ’s morgens weer klaar om in te spelen en met een goed gevoel de vrachtwagen in te laden. In de bus op de heenweg viel te merken dat iedereen steeds stiller werd en de zenuwen toenamen. Iedereen had vertrouwen in een goed optreden en zin om te laten horen waar we de afgelopen 2 jaar voor gerepeteerd hadden.

Om half 5 was het zo ver, het moment suprême was aangebroken, ons optreden waar we zo lang naar hebben uitgekeken ging beginnen. Het optreden ging super en iedereen ging met een heerlijk gevoel het podium af. Het werd nog wel even spannend gemaakt omdat we blijkbaar nog maar 5 minuten over hadden om het podium leeg te maken voor het korps wat na ons kwam maar dit is door de vele hulp ook nog goed gekomen. Toen dit klaar was en de instrumenten in de vrachtauto stonden was het wachten op de uitslag.

En de uitslag was goed, 91.5 punten voor het vrije gedeelte en 92 punten voor het verplicht deel, dus gemiddeld 91.75 punten wat staat voor 1e prijs met lof der jury en promotie naar de eerste divisie. Hiermee hebben we de 2e divisie van het concours met duidelijk verschil gewonnen.  Iedereen was dolenthousiast met deze geweldige score. We gingen juichend de bar van het theater in en daar hebben we ze laten zien dat die Limburgers wel konden feesten, maar eigenlijk wilden we zo snel mogelijk terug naar Grubbenvorst, om daar met de rest van de vereniging in onze vertrouwde thuishaven ’t Haeren deze prachtige prestatie te vieren. De busreis was één groot feest en toen we terugkwamen in Grubbenvorst waren onze instrumenten al voor ons opgeruimd en stond de harmonie klaar om voor ons een serenade te spelen. Het was een groot feest in ’t Haeren en het bleef nog lang onrustig.

Graag wil ik via deze weg namens het slagwerk iedereen bedanken die ons de afgelopen tijd gesteund en geholpen heeft, met in het bijzonder natuurlijk onze dirigent Tim Verstegen, van harte bedanken, zonder hen was dit resultaat niet mogelijk geweest!