De wijnactie van Harmonie Sint Joseph uit Grubbenvorst biedt jaarlijks een platform voor een talentvolle regionale kunstenaar om zijn of haar werk te promoten. Dit jaar zijn de etiketten op de flessen Domaine de Grubbenvorst rood, wit en rosé ontworpen door kunstenares Marion Boers. De kunstwijn wordt huis-aan-huis verkocht in Grubbenvorst door Harmonie Sint Joseph op zaterdag 24 november 2012. De opbrengst komt volledig ten goede aan het instrumentenfonds en de leerlingenopleiding van de harmonie.

Wijn en kunst zijn sinds mensenheugenis nauw met elkaar verbonden. Al meer dan 7000 jaar worden vreugdevolle heidense en goddelijke wijntaferelen afgebeeld op schilderijen. Maar ook in de huidige tijd is het een veel geziene combinatie. Kunstenaars ontwerpen en decoreren flessen en wijnglazen, wijnboeren presenteren hun producten graag in de inspirerende omgeving van een kunstgalerie. En we spreken niet voor niets over de kunst van het wijn maken. Kortom: wijn en kunst horen bij elkaar. En dat wil Harmonie Sint Joseph uit Grubbenvorst ook met zijn wijnactie tot uiting brengen. In 2008 werden de etiketten ontworpen door kunstschilder Gerdien Duijsens, in 2009 gevolgd door unieke kunstwerken van Gé Tielen van Crea-Kunstatelier De Baarsdonck. In 2010 alweer sierden 3 juweeltjes van Mat Steegh de wijnetiketten en vorig jaar sierden drie prachtige werken van Gerard Staals de wijnen. De schitterende flessen worden door velen al gezien als een collector´s item. Dit jaar is Marion Boers uit Grubbenvorst gevraagd om de drie wijnen uit de collectie van Domaine de Grubbenvorst van een kunstzinnig etiket te voorzien. Marion is al ruim veertig jaar actief als tekenares en kunstschilder en startte haar artistieke carrière bij Sef Moonen met portrettekenen en vervolgde haar opleiding aan de Stadsacademie in Venlo bij glazenier Louis Smeets. Daar specialiseerde zij zich in technieken, compositie, kleur, aquarel en model. Ook volgde zij jarenlang lessen bij graficus Toon van de Ven in olieverftechnieken en surrealistisch werk én heeft ze onder leiding van beeldhouwer Mathieu Knippenberg gewerkt aan modern realisme en werken in acryl. Al deze opgedane ervaringen en studies vormen de basis voor haar huidige, veelzijdige werk.

De etiketten met de werken van Marion Boers sieren dit jaar drie bijzondere wijnen. De rode wijn, La Fleur du Roc rouge, heeft een prettig karakter en een volle ronde smaak. La Plaisance blanc is een populaire witte wijn uit het wijngebied ten zuiden van Bordeaux. Voor de kenners, hij is samengesteld uit de druivensoorten Ugni-Blanc en Colombard. Liefhebber van salades en kipgerechten zullen zich uitstekend thuis voelen bij de La Fleur du Roc rosé. Een wijn met een fruitig karakter en een volle sappige smaak.

Zaterdag 24 november 2012 wordt het startsein gegeven voor de jaarlijkse wijnactie van Harmonie Sint Joseph. De wijnen met de etiketten van Marion Boers worden dan huis aan huis verkocht in Grubbenvorst. Wie niet thuis is of niet in Grubbenvorst woont kan voor bestellingen contact opnemen met wijnmeester Lei Keursten van de harmonie (077-3662126 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).